BØRNEYOGA

Der er rigtig mange fordele for børn ved at lave yoga. Det styrker deres fysiske fleksibilitet, styrke, koordination og udholdenhed. Det fremmer kropsbevidsthed og -forståelse. Koncentrationsevnen og fornemmelsen af indre ro bedres.

HVORDAN YOGA HJÆLPER

Gennem børneyoga, leg og øvelser opnår barnet en stærkere forbindelse til sit indre jeg og udvikler samtidig en større forbundethed med naturen omkring os.

Alle børn og voksne uanset niveauer af sensorisk funktion, har gavn af den styrkelse, afbalancering, og justerende effekt yoga har på nervesystemet.

Afslapning

Det sensoriske system bliver beroliget og afslappet gennem stræk, fremadbøjninger, dybt åndedræt, gradvis stramning og efterfølgende afslapning af musklerne og af dyb afslapning. Der bliver løsnet op for muskelspændingerne i kroppen hvilket også har en afslappende virkning på sindet.

Krop / rumlig bevidsthed

Bedre kropsbevidsthed er en af de største fordele ved en yogapraksis.

Børne yoga styrker den kinestetiske sans og balancesansen samt den grundlæggende motorik og koordination af kroppen. De fysiske yogaøvelser giver styrke, balance, fleksibilitet, øger stabiliteten og koordinationsevnen og gør det lettere for børn at føle sig mere komfortable og til stede i deres krop.

Bevidsthed på åndedrættet

Vejrtrækning , mantra , mudra og meditation har alle en beroligende og regulerende virkning på nervesystemet. Vejrtrækningsøvelser for børn hjælper med at dulme og afbalancere hele nervesystemet samtidig lette afslapningen. Nervesystemet er under stort pres hos de fleste både børn og voksne i vores moderne verden, hvilket giver stress og mange psykiske ubalancer.

Selvbevidsthed

Al yogapraksis har som mål at udvikle en højere bevidsthed – bevidsthed om kroppen, sindet og åndedrættet. Det intrapersonelle sanseapparat bliver trænet og udviklet gennem yoga, og både børn og voksne, der dyrker yoga vil gradvist udvikle en større følelse af selv, en følelse af større lethed i verden, og en følelse , at “alt er i orden , ligesom det er.”

Vil dit barn gerne prøve at gå til yoga?

KONTAKT MIG